2017 PROSTĚ BUDE SKVĚLÝ


Ahoj všem!

Vítám vás u prvního článku v roce 2017! Je šílené, jak ten čas utíká, protože mi připadá, že rok 2016 uběhl lusknutím prstu. I přesto se v něm ale stalo spoustu věcí a jestli si chcete ještě víc počíst, můžete si přečíst článek, ve kterém 2016 shrnuju (ZDE). Jak jsem tak četla na sociálních sítích, pro většinu lidí byl tento rok zlomový a já k nim rozhodně patřím.
Dřív bych na to ani tolik nevěřila, ale teď pevně doufám, že vše staré nechávám za sebou a rok 2017 bude v mnoha ohledech pozitivnější. Nehledě na to, když si sečteme všechny číslice roku 2016 stylem 2+0+1+6, vyjde nám číslo 9. Když si sečteme ale stejným stylem číslice roku 2017, vyjde nám 10 a jelikož je to dvojčíslí, sečteme číslice z desítky a vyjde nám 1. Číslem 9 se uzavírá jedna etapa, číslem 1 se otevírá nová. Chápu, že to může být pro někoho taková menší sranda-blbost, ale já mám zkušenost takovou, že pokud věřím v něco pozitivního, tak i kolem sebe tu pozitivní energii šířím a potom už tady máme takovou tu "rovnici", že co ze sebe vydáte, to se vám taky vrátí. A já budu vážně ráda věřit tomu, že rok 2017 bude něčím novým. Navíc to i tak nějak cítím, protože ty moje myšlenky v hlavě se zásadně změnily a s nimi už dál v tom zajetým starým vzorci pokračovat nemůžu.

Tyhle předsevzetí, která si chci dát mají pro mě opravdu veliký význam. Není to ve stylu, že každý měsíc si přečtu jednu knihu nebo že každý den budu chodit běhat, protože to mi je tak nějak jedno. Navíc si půjdu zaběhat, protože mě to baví a ne protože jsem si to řekla na nový rok. Chci, aby byl rok 2017 něčím velkolepým a když to chci, tak to tak taky bude.



1. ŠKOLA

V tomhle roce bych se chtěla naučit nelpět tolik na známkách a nebýt pořád takový perfekcionalista. Jelikož mám teď větší absenci ve škole, všechny testy se mi nakupily na tenhle měsíc a mít ze všeho za 1 se mi asi nevydaří. A právě kvůli tomu bych chtěla v tomhle roce začít věřit tomu, že známky nejsou to nejdůležitější na světě a že mi může být jedno, jestli si o mě učitelé myslí, jestli jsem v učení průměrná nebo ne (stejně je to asi nezajímá:D). Jinak by totiž ten vztek z neúspěchu byl šílený, protože tyhle špatný věci dokážu hodně prožívat a já už se nechci dál zahlcovat negativní energií.

2. PŘÁTELSTVÍ

Když se podívám na svůj žebříček hodnot, tak zjišťuju, že známky jsou pro mě momentálně důležitější než to, jak se bavím a komunikuju s ostatními. A upřímně jsem za to na sebe celkem naštvaná. Ale na druhou stranu se ani moc nedivím, že to tak je, když jsem teď byla několik měsíců doma a můj kontakt s lidmi, spolužáky a vůbec přáteli byl minimální. Takže tohle bych chtěla určitě změnit. A dokonce tak nějak cítím, že tohle se mi podaří :)

3. VEGE

Tady načínám nejspíš trochu kontroverzní téma, se kterým se asi se všemi neshodnu, protože ne každý totiž vegetariánství a veganství podporuje. Je to cca půl roku, co jsem začala sledovat na YT vegany s jejich "What I eat in a day" videy a začala jsem se o to víc zajímat. Celou dobu jsem to ale spíš jen pozorovala, protože jsem se na takovou změnu ještě nějak necítila. Přeci jenom je tohle celkem zásadní událost, do které by měl jít člověk z vlastního vnitřního přesvědčení, jinak by mu to moc dlouho nevydrželo. Ještě mě čeká dost "studování" minimálně toho, jaké vitamíny, minerály a tak dále ve stravě vyhledat a správně zařadit do jídelníčku, ale teď nějak vím, že bych to chtěla minimálně vyzkoušet. Uvidíme, jak to celé dopadne. Když tak mi můžete napsat Váš názor na tenhle typ stravy, hodně mě to zajímá a mohlo by mě to zase nějak obohatit :)


4. ZDRAVÁ HLAVA

To je asi můj největší cíl pro rok 2017. Celá ta záležitost s anorexií už mě totiž děsně nebaví, omezuje mě a akorát ze mě vysává energii. A i to dojíždění přes celou Prahu za doktory je už otravný. Takhle to zní sice strašně jednoduše, normální člověk by si řekl, že když mi to tolik vadí, tak prostě začnu myslet normálně, jenže je to těžší, než se zdá. Přijmout sebe samotného je totiž vždycky těžký, protože to nikdo za vás neudělá. Můžu teda říct, že jsem už v procesu předělávání svých myšlenek, ale ještě mě toho asi hodně čeká. Je to všechno o vytrvalosti, která je u mě ale jak na horský dráze - jednu chvíli se cítíte strašně odhodlaně, ale v tu druhou jste zase v těch zajetých starých kolejí a všechny ty špatný myšlenky se v tý hlavě zase vrátí. Je to jako byste udělali dva kroky vpřed a jeden zpátky a takhle se to opakuje do tý doby, než jste v cíli. Ale vím, že pokud chci, tak jde všechno, musím tomu jen opravdově věřit a přijmout kompromisy. Můj kompromis je třeba ten, že sice naberu pár kilo, ale prostě budu zdravá.
A nejde jen o tuhle nemoc, ale i o události, o které mě připravila. Chtěla bych začít pořádně žít a mít plno zážitků, jako tomu bylo, když jsem ještě chodila na aerobik a měla jsem tam tu nejlepší partu na světě - nebo bych chtěla minimálně začít chodit do školy jako každý normální člověk v mém věku (ale věřím, že už brzy začnu!). Prostě chci mít co nejvíc pozitivních zdrojů, díky kterým budu mít pořádnou chuť do života. A to jak z okolí, tak i z tohohle blogu, který mě v poslední době fakt naplňuje a baví. Jsem totiž strašně ráda, že jsem tomu celému dala konečně nějakou pořádnou myšlenku, která mi dodává k psaní článků spoustu energie. Krásně si to navíc zase srovnám v hlavě a třeba dám někomu dalšímu tip, jak zvládat nejen PPP, ale i normální negativní situace v životě :)



Tak tohle by byly moje hlavní cíle pro rok 2017. Všechny z nich ovlivním jenom já a pevně věřím, že když do nich dám tu správnou energii, tak se mi vyplní. A co vy? Dali jste si taky nějaká předsevzetí?

Mějte se krásně!
xoxo LUCA

13 komentářů:

  1. Hezká předsevzetí :) A s tou pozitivní energií máš naprostou pravdu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tenhle článek je naprosto skvělý.
    Nejsi tak náhodou mé duševní dvojče? Tedy až na tu situaci s anorexií. Tohle je první článek, který od tebe čtu, takže nevím, čím sis prošla, ale usuzuji, že jsi anorexií trpěla. Pokud ano, pevně doufám v to, že ti bude lépe a začneš se mít víc ráda. Aspoň o trošku. Já s tím, abych se přijala taková, jaká jsem taky bojuju.
    1. bod - na absenci nemůžu ani pomyslet, jelikož si můžu dovolit jen 10%. Jako vážně? Kdo to, sakra, vymyslel?! -.- Ale jinak to mám stejné. Premiantka třídy, od které učitelé a hlavně spolužáci očekávají, že pobrala všechnu moudrost učebnic a nedej bože, aby dostala horší známku než je 3. Jako vážně? A co je ještě horší, tak to, že já jsem na sebe jako pes. Nechci nikoho zklamat a furt myslím na VŠ. Hnus. Jestli najdeš návod, jak se toho zbavit, musíš mi ho prozradit.♥
    2. absolutně stejné... k tomu už se snad nemá ani cenu vyjadřovat. :D
    3. taky mě to láká, ale nejsem ještě připravena na tuhle změnu. Jelikož bydlím na intru a moc nemusím maso(jím jen kuřecí a pak je tu pár výjimek), má strava se skládá ze suché rýže, těstovin, brambor... a pak samozřejmě těch nezdravých jídel a čokolád...
    Ale až budu jednoho dne bydlet sama, chtěla bych se o stravu zajímat více a zkusit právě čisté vegetariánství.
    Nechce se mi to po sobě číst(alá lenost lvl.já), tak snad tam nemám moc chyb a nesrovnalostí.
    Přeji krásný rok 2017 a doufám, že se ti splní vše, co si přeješ.♥
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to je skvělý! A děkuju moc za podporu :) Jinak k tý škole, já ani nevím, jestli se to ode mě očekává, ale ten tlak si asi vytvářím v tý hlavě sama. Ale určitě na to chci taky napsat článek, stejně tak i k tý změně stravě, u které ani nevím, jestli u mě vůbec kdy proběhne:D Ale jinak si dávej pozor, aby sis nezpůsobila nějaký zdravotní problémy, protože jíst jen přílohy není moc dobrý :/ Taky si to po sobě nechci číst, tak ti jen popřeju taky jen to nejlepší do nového roku :D :)

      Vymazat
    2. Já vím, že není, ale na intru nemůžu bydlet bez stravy. Stěhovat se mi po těch 3 letech nechce, tak budu doufat, že mé tělo to zvládne. :)

      Vymazat
  3. Velmi ti držím palce! Ja na známkach tiež strašne lipnem a dokonca viac nezr na kontaktoch s ľuďmi a trochu ma to desí. To ani nie je zdravé ako sa ja zaujímam o známky. Tiež by som chcela jesť zdravšie, ale na veganstvo alebo vegetarianstvo nemám :) ľudí v tom podporujem ale sama by som to nezvláda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, i tobě hodně štěstí a pořádně se užívej života :)

      Vymazat
  4. Vegetariánství, případně veganství je určitě super nápad, tak doufám, že ti to vydrží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě je to hodně nejasný, ale děkuju, snad jo :)

      Vymazat
  5. Super článok, držím palce, nech sa ti v novom roku podarí všetko tak, ako si predstavuješ:)

    Giveaway o balíček produktov v hodnote 100€

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥

INSTAGRAM FEED

@lucaastirskaa