LÍVANCE SE ZKARAMELIZOVANÝM JABLKEM




Budeme potřebovat:

• Jablko
• Skořice
• Melasa
• Citron
• Ideálně mandlové máslo, moruši a pekanové ořechy


Jablko si oloupeme, nakrájíme a v misce smícháme se lžičkou skořice, 2 lžícemi citronové šťávy a 1 lžící melasy. Místo melasy můžete použít i jiné tekuté (či suché jako například kokosový cukr) sladidlo, ale za mě můžu říct, že melasa je bezkonkurenčně nejlepší. Takto marinované jablko necháme 5 - 10 minut odležet a poté přendáme na rozpálenou pánev. Můžete použít kokosový olej, ale pokud máte pánev s nepřilnavým povrchem, stačí to po minutce vždy směs podlít trochou vody. Celkově jsem směs opékala přibližně 5 minut do doby, kdy jablka nezměkla a melasa krásně nezkaramelizovala. A tadá, tohle je celá věda!

TIP: Největší dokonalosti dosáhnete ještě v případě, že k jablkům na talíři přidáte i moruši, pekanové ořechy a mandlového šufánka - to je prostě úplně jiný level toto :D

A pokud by někoho zajímal i recept na lívance:

• 1/2 hrnku libovolné mouky
• Kus na jemno nastrouhané cukety (cca 1/4)
• 1 lžička kypřícího prášku
• Sladidlo - flavdrops, sirup, kokosový cukr atd.
• 50 - 100 ml tekutiny

Všechny ingredience smícháme a opečeme na pánvi. Čím hustější konzistence těsta vytvoříte, tím se vám budou lívance lépe otáčet a budou nadýchanější :)



Každopádně ovesná kaše taky nezklame, to je jasná věc

8 komentářů:

  1. Teda, to vypadá luxusně, hned bych si dala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě jednou vyprávěla kamarádka jak si je dělá právě na ovesnou kaši a od té doby je chci hrozně vyzkoušet takže děkuju za recept, protože ty tvé vypadají hodně dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem zkoušela banánové lívance a byly výborný

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥

INSTAGRAM FEED

@lucaastirskaa