VEGGIE NÁPLAVKA



Ahoj všem!

Pro ty z vás, kteří vůbec neví, v neděli 30. dubna (a potom i v pondělí 1. května) probíhala v Praze jedna z největších akcí s vege tématikou a to Veggie náplavka. Najdete tam plno stánků s jak úžasným jídlem, tak i s různými přírodními produkty od kosmetiky až po úžasnou vymoženost jako Bachovy esence (o nich budu chystat samostatný článek, protože si podle mě zaslouží mnohem větší pozornost). Tahle akce tady probíhá už pár let, ale já jsem o ní slyšela poprvé minulý rok a to bohužel až potom, co proběhla - mám to ale štěstí :D Každopádně jelikož se moje cesta za "veganstvím" a vůbec celou životní filozofíí vyvíjela nějakou dobu a ty obří změny probíhají až teď, tak jsem se rozhodla, že si to tentokrát prostě ujít nenechám a to i za předpokladu, že bych tam měla jít sama. A dobře jsem udělala, protože to bylo fakt skvělý.

Nevím, jestli mě někdo z vás sleduje i na instagramu, ale právě v tenhle den jsem byla na moje poměry celkem aktivní i na Mystory. Všechny fotky sice uložený v mobilu mám, ale chtěla bych mít tuhle akci fakt pořádně zaznamenanou, protože to byla taková moje premiéra.
Anyway, právě na MyStory jsem zmiňovala, že tenhle den je pro mě ve znamení hledání. A celé to začalo už doma, kdy jsem se marně snažila najít svůj připravený oběd, který jsem si chtěla po bazénu sníst :D Tohle by bylo ale ještě fajn, ten hlavní problém přišel v moment, kdy jsem špatně pochopila, na jaký straně náplavce vůbec tahle akce je. Říkala jsem si, jak v pohodě vystoupím z metra na Náměstí Republiky, kde jsem mimochodem stejně vystoupila vchodem na úplně druhou stranu, a v pohodě tam dojdu. Ale upřímně, jsem sice rozená Pražačka, jenže centrum zas tolik prochozený nemám a nebýt navigace, tak bych možná na Rašínovo nábřeží vůbec nedorazila :D Takže jo, když jsem prošla úsek náplavky u Náměstí Republiky a po stáncích ani velkému hluku nebylo ani vidu ani slechu, došlo mi, že tady asi něco nehraje. Naštěstí jsem si teda nějak poradila a potom i dorazila, jenže asi s půl hodinovým zpožděním. Tohle mě ale vůbec netrápilo, protože jsem tam nakonec sama opravdu šla.
Možná si teď s ohledem na minulý článek trochu protiřečím, ale to, že jsem na tuhle akci s nikým nešla mi ve výsledku dost bodlo. Sice jsem přemýšlela nad tím, že je to vlastně trochu škoda, že se mnou zrovna tohle nikdo neprožívá, ale díky tomu, že mě nikdo nerozptyloval, jsem se mohla soustředit čistě sama na sebe. A navíc jsem byla taky odkázaná jenom sama na sebe.
A ona to se mnou navíc prožívala mamka, když jsem přišla domů, takže úplně sama nejsem :D

Jak jsem řekla, kromě celé téhle úžasné akce jsem šťastná ještě za jednu věc. Díky tomu, že jsem měla čas nad vším přemýšlet, uvědomila jsem si, že jsem se za celou dobu vůbec nepozastavila nad něčím, čím jsem byla nějaký čas skoro až posedlá (vlastně byla úplně) a to strach z jídla. Celý tenhle okruh jsem tam totiž totálně vypustila a nějaké kalorie mi byly úplně jedno. Maximálně až potom, co jsem si tohle uvědomila mi sem tam něco hlavou prolítlo, ale nic velkého to fakt nebylo a to hlavně teď, když už mám nějaké techniky, jak to zahnat. A upřímně, stejně mi pár takových myšlenek za tohle uvědomění stálo. Pro mě je to totiž něco, za co jsem nepopsatelně vděčná. Něco, co mi říká, že moje myšlení může být zase normální. A taky že bude, protože jsem se tak prostě rozhodla a věřím v to, vždyť jsem už vlastně skoro u cíle. Spousta lidí si to ani neuvědomuje, ale naše vůle dokáže být o dost silnější, než si myslí. A opět se dostávám k tomu, že to jsme jen my, kdo naše myšlenky a vůli ovládá.

Každopádně tady už se dostáváme k "hledání", které ale zažilo víc lidí než já - hledání stánků a hledání lidí. Původně jsem se tam měla setkat s jednou moc milou slečnou, s kterou jsem si začala psát díky instagramu, jenže to moc nedopadlo a hledání bylo beznadějný - tak snad příště!

U stánků to ale už bylo úspěšnější, jen ty fronty byly často dost šílený. Hlavně u Créme de la créme nebo Linda Mc'Cartney to byly skoro nekonečné a nakonec mě i odradily a vykašlala se na to. Pro zmrzlinu si hold budu muset zajet jindy, protože ošidit se o ní fakt nenechám a Lindu si taky seženu :D

Jinak tady přidávám, jaký všechny dobroty jsem měla, a které mě ve výsledku pohladily po duši i na dvakrát.


Tohle brownies bylo úplně první, které jsem si koupila. Chuťově bylo vynikající, zázvor tam byl cítit jen decentně a přesně se mi trefilo do chuti! Jediné co, tak bylo možná trošičku sušší, ale nebylo to nic, co by mě od dalšího kousnutí odradilo :D


Nemléko jsem tady ochutnala úplně poprvé a PANE BOŽE, to je něco úžasnýho! S ostatními rostlinnými mléky se to nedá vůbec srovnávat. Kdybych tam tolik neutratila za jídlo, asi bych si ho koupila, takže teď budu muset najít nějakou nejbližší prodejnu.


I když 14°C pořád nijak hodně není, v černým kabátu na sluníčku vedro celkem bylo, takže zmrzlina bylo samozřejmostí. Tahle byla z lesního ovoce a prostě úžasný :)


Ani si nepamatuju, kdy jsem měla nějaký donut naposledy. A s jistotou můžu říct, že veganský donut jsem neměla nikdy. I když byl trochu tužší, chuťově byl fakt dobrý, každopádně na mě asi sladší. Jelikož byl ale tenhle donut fakt mimčo, zase tolik přeslazená jsem nebyla + srdíčka křupaly úžasně!:D


Na tyhle mini řepové burgery od Markét (Blue Vegan Pig) jsem se hodně těšila a vůbec nezklamaly! Hlavně oceňuju nápad udělat je ve stylu jednohubek, protože těch velkých burgerů tam bylo dost a takhle si člověk mohl jen zobnout a zbytečně se nepřecpávat.



Jelikož to byl můj první závitek v životě tak nevím, jak má správně chutnat - vnitřek snad vůbec nekořenili ale se sojovou omáčkou to bylo fakt skvělý. Mimochodem, když jsem si asi napotřetí kousla, úplně jsem se lekla, že tam je i maso, protože mi to něčím strašně připomnělo, ale dobrý, bylo to tofu :D



Závitek měl být původně poslední chod, jenže když jsem viděla, že u stánku značky Rawito konečně nikdo nestojí, rozhodla jsem se ještě pro dezert. Navíc, v peněžence jsem měla přesně tu částku, kterou nanuk stál, takže to bylo určitě znamení!:D Tenhle byl banánový, na mě už byl celkem sladký, ale žádný přidaný cukr v tom není. V tom ale asi hrálo roli i to, že sladkýho jsem vůbec ten den měla celkem hodně. Jinak za mě palec nahoru :)


Závěrečná a zároveň nejdůležitější fotka z celého dne. Upřímně z ní mám vážně radost, a to nejen díky tomu, že je to taková ta vzpomínková fotka, která mi tu skvělou atmosféru na téhle akci připomene, ale i díky slečnám, který byly neskutečně milé a ochotné se se mnou (a s plno dalšími) vyfotit. Camie sleduju skoro od začátku a potkat ji v reálu bylo strašně příjemné. Z obou vyzařuje úžasná a pozitivní energie, a i když na takovéhle fotky s lidmi, které sleduju moc nejsem, s nimi jsem ji mít prostě musela (teda, pokud by nechtěly tak samozřejmě ne, ale víte co:D).

Jídlo pro mě bylo poslední dobu fakt oříšek, ale když opět odkážu na minulý článek, dost jsem se posunula. A to hlavně teď, když jsem vyřadila živočišné produkty. Veganství pro mě není jen o té etické a zdravotní stránce, ale momentálně mi ten vztah k jídlu radikálně zlepšuje. A když k tomu ještě přičtu, kolik lidí na náplavce bylo a že nejsem sama (i když se to tak zdá), tak je to jeden OBŘÍ faktor, díky kterému můžu říct, že jsem šťastná a moje "minulé negativní já" si může vzít svých pět švestek a odejít někam daleko daleko ode mně. Nejen, že ho už nechci, ale díky záplavě všech těhlech pozitivních emocí a všeho možného tady na něj ani není místo. Smůla.
#staypositive

A co vy? Byly jste taky na náplavce? Co vám chutnalo nejvíc? :)

Mějte se krásně!
LUCA

6 komentářů:

  1. Luci božíí!❤ Kdybych věděla, že tam jdeš, tak bych se hrozně ráda připojila😄😏

    OdpovědětVymazat
  2. O tejto akcii som už počula a moc ma mrzí, že nebývam v Prahe. Síce nie som (zatiaľ) vegan, ale aj tak by som sa tam rada pozrela.
    Mám rada občas byť len sama a prekonať strach a ísť niekam sama. Potom som vždy na seba hrdá, že som to dokázala. Vždy bolo pre mňa nepredstaviteľné ísť do kaviarne a kávu úplne sama. Teraz? Beriem to úplne v pohode a skôr si to užívam.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám dojem, že jsem četla, že příští náplavka bude v září, tak si to nenech ujít - podle mě to i přes ten počet lidí stojí za to :) A to jsem moc ráda, že jsi udělala takový pokrok! Mě přijde, že nás tohle dost osamostatní, což beru jako velmi přínosné :)

      Vymazat
  3. Veggie Náplavka.. akce, na kterou jsem tak moc chtěla jít, ale nakonec se to nějak nepovedlo. :( Děkuji ale za super shrnutí, příští rok se tam už určitě vypravim!! :)

    http://katefit29.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně takhle jsem to měla minule taky. Určitě se to příště povede, je to fakt skvělý :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář! ♥

INSTAGRAM FEED

@lucaastirskaa