ZMĚNY JSOU POTŘEBNÝ


Ahoj všem! :)

V životě se nám často střídají období, kdy je všechno naprosto skvělý, a kdy se děje zase naprostý opak a všechno vypadá beznadějně. Nebo aspoň podle to takhle má téměř každý, pokud ne všichni.
Momentálně si i já procházím asi prvním horším obdobím, který mě v mým životě potkalo a upřímně se ve mně mísí z toho všeho smutek a negace. A celý by se to asi ještě zhoršilo, kdyby mi někdo řekl, že se to celý děje bez důvodu - to by se k tomu asi přidala i agresivita, protože bych měla sto chutí s něčím třísknout :D Jak jsem nad tím vším totiž přemýšlela, tak jsem si uvědomila, že pokud se tou negativní energií nechám pohltit, tak bych promarnila několik měsíců svého života. Podle mě má všechno svůj důvod a nic se neděje jen tak. A pokud nevím, z jakého důvodu mám teď špatný období, asi jsem ho nehledala pořádně a nevydala ze sebe maximum. Mám totiž takovou teorii, že když se mi děje něco špatného, život mi naznačuje, abych si uvědomila. Nemusí to být teda zrovna život, záleží na tom, čemu věříte. Ve výsledku to je asi jedno, důležitý je, že je čas na změnu. Pokud bych jí totiž neudělala, tak i když by mohlo tohle období přejít, pravděpodobně by se mi stalo něco podobně hrozného a takhle by to pokračovala do té doby, než bych si řekla: "STOP! Takhle to dál nejde."

Jak jsem zmínila, takový období má každý klidně i několikrát za život. Já teda nejsem na světě moc dlouho v porovnání s ostatními, momentálně jsem teprve v 1. ročníku na gymnáziu a jedno takový období mi bohatě stačí. Hodně lidí v mým věku blbne s jídlem a myslí si, jak žijí rádoby zdravě, přitom se nevědomky ničí a to jak psychicky, tak i fyzicky. Myslí si, že zdravý životní styl je to nejlepší, co je potkalo, přitom si neuvědomují jeho pravou myšlenku. Přijde mi, že dost lidí tenhle styl pouze využívá za účelem toho, jak mít krásnou postavu a všem se zavděčit. Upřímně, i já do téhle skupiny dost zapadám. Vzhled se stal pro mě i pro spoustu ostatních priorita a v podstatě z něho ve svým životě udělali jednu z nejdůležitějších věcí. Přitom ty nejdůležitější věci v životě vlastně nejsou věci ani nic, na co si můžeme sáhnout.

Kdybych nepřišla na teorii, která mi říká, že pokud se něco děje, je čas něco změnit, tohle bych si vůbec neuvědomila. Celá situace je ne jen pro mě hodně těžká, ve zkratce jsem byla totálně posedlá vzhledem a bála jsem se, že pokud budu tlustší, ostatní mě totálně odepíšou. Teda, nemůžu o tom úplně mluvit v minulým času, protože to pořád ještě trvá. Bohužel to zašlo až do extrému, ale možná byl právě ten extrém potřeba, abych to celý chtěla konečně změnit a vzhled si sesunula někam níž v mým žebříčku hodnot. Problém jsem si klidně mohla uvědomit už předtím, ale změna je to hlavní, co ode mě život chce a v podstatě to nechce jen život, ale i já sama, protože jsme z toho všichni už unavení. Sama si to celý musím přeprogramovat v hlavě a nikdo jiný to za mě neudělá.


Co jsem tímhle vším chtěla říct je, že pokud si právě procházíte špatným obdobím, to poslední, co byste měli udělat je se v tom utápět. Tohle totiž není řešení, nikam vás to neposune a i když to může za chvíli odeznít, vrátit se to může znovu - a takhle by to bylo do té doby, co byste situaci nepřehodnotili, konečně se postavili na nohy a začali něco dělat, protože to za vás nikdo jiný neudělá. Vůbec neříkám, že to bude jednoduchý a že to za chvíli bude celý vyřešený, ale v porovnání s tím, že byste dál seděli na zadku, je to tak 100x rychlejší a efektivnější. Hlavní je váš přístup a pokud budete ochotní něco přiznat a změnit, postupně se všechno obrátí k lepšímu.

Doufám, že se Vám dnešní článek líbil a každý si odnesl to, co ho oslovilo. Podle mě je ale důležité psát o věcech, které nemusí být 2x příjemné, protože takhle si aspoň uvědomíme, že v tom nejsme sami a můžeme si navzájem nějakým způsobem pomoct.

Mějte se krásně ♥

18 komentářů:

  1. Zivot so sebou nesie rozne obdobia a musim povedat, ze v tvojom veku som mala problem podobny. Dolezite je zamerat sa aj na ine veci, ak ma niekto menej kil nerobi ho to hned krasavca. Dolezite je najst si nejaku vnutornu krasu a pohodu, zamerat sa na to co ta bavi a s davkou sil a dobrych priatelov a hlavne rodiny sa ti urcite podari zlepsit to. Zelam ti vela stastia a pozitivnej energie :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    GIVEAWAY SO ZENDIUM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, pracuju na tom a tohle mi dodává sílu :)

      Vymazat
  2. Máš moc krásnej blog :) máš můj odběr :)

    OdpovědětVymazat
  3. Někdy jsem fakt šťastná za takové blogerky, co píšou články o životě, protože už je jich sakra málo. Na začátku střední jsem si prošla hromadou změn, ve druháku přišel první rozchod s přítelem, ve třeťáku nový vztah a ve čtvrťáku samozřejmě stresy kvůli maturitě. Všechno se to podepsalo i na tom, že jsem za cca dva roky přibrala o 7 kilo. Teď jsem nastoupila na VŠ, pustila se do vlastního bydlení a za ty dva měsíce si stihla nesčetněkrát pobrečet jak kvůli škole, tak kvůli své postavě. A víš co ti řeknu? Je jedno jakou máš postavu a tak, hlavní je si uvědomit, že je to tvé tělo, tvoje hlava a jen ty máš právo se soudit a je jen na tobě jaké myšlenky si do sebe vkládáš. A obě víme, že ty pozitivní jsou o mnoho lepší! :) Drž se :)

    Blog by Vea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj komentář mě vážně moc potěšil, děkuju! Je mi líto, že ses takhle trápila, ale na druhou stranu můžu aspoň za sebe říct, že mě ty negativní zkušenosti fakt hodně posouvají. S tvým názorem naprosto souhlasím, jen je třeba si to do tý hlavy pořádně vyrýt, aby nás takovy myšlenky o naší postavě apod. neotravovaly. Ještě jednou děkuju a přeju ti hodně štěstí :)

      Vymazat
  4. Máš krásny blog a tento článok je veľmi pekne napísaný ♥ je obrovská pravda, že jediný človek ktorý nám stojí v ceste k našim snom a cieľom, sme my sami :)
    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  5. Úplně perfektně jsi to vystihla :)... Taky jsem si prožila takovouhle krizovkou... Jen proto, abych si uvědomila, že se věci prostě dějou kvůli našemu dobru, že všechno má svůj důvod a nakonec všechno bude ještě lepší, než bylo.
    Bohužel, jeden člověk z mého okolí se přes to nepřekousal, a dál si libuje v pozici oběti :(

    gingerjannie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Je mi líto, že sis tím prošla a ještě víc mě mrzí, že tvůj známý se s tím pořád pere - moc mu držím palce, tohle je hnus, tak ať se toho co nejrychleji zbaví :)

      Vymazat
  6. Moc krásný článek. Opravdu jsi to skvěle vystihla, největším protivníkem v dosažení našich snů jsme si my sami.

    theheartissue.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. o něčem podobném jsem před pár měsíci psala, taky si myslím, že změny jsou důležité a většinou mají dobrý konec

    OdpovědětVymazat
  8. Máš pravdu, nedělat nic a sedet na zadku nepomůže. A kdxz člověk opravdu chce, změní se. A dělá se sebou něco ;)) Bohuzel žijeme v dnešní dobe, ve které je každodenní stres a deprese skoro na denním pořádku.
    Vee

    OdpovědětVymazat
  9. Se vším souhlasím :)
    A máš moc pěkný blog určitě v něm pokračuj!:)
    A hodně štěstí ať těch to období máš málo a spíš ať máš co nejvíce těch šťastných:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥

INSTAGRAM FEED

@lucaastirskaa