X DŮVODŮ, CO MĚ DĚLAJÍ ŠŤASTNOU



Ahoj!

Připadá mi, že v poslední době se děje strašně moc negativních věcí jak už ve světě, tak i v mém životě. Každý má někdy takové to temnější období, kdy vidí všechno černě, je bez energie a chuti něco podniknout. Podle mě je ale právě tohle ta správná chvíle si připomenout, že na světě pořád existuje plno věcí, které nám dokážou zlepšit náladu. A pokud si na nic dotyčný nevzpomene, neměl by přehlížet maličkosti a taky by si měl uvědomit jejich hodnotu. Například rodinu bere plno lidí jako samozřejmost a jako důvod k radosti by jí úplně přehlídla, přitom na světě jsou miliony dětí, který mateřskou lásku ani nic podobnýho v životě nezažily a udělalo by je to nejšťastnějšími lidmi na Zemi. Je to strašně nefér a o to víc bychom si pro nás normálních věcí měli vážit, protože oni by si to s námi hned vyměnili. Takže i když třeba momentálně nemáte nejlepší období, vždycky na tom můžete být ještě hůř. Na nikoho tímhle nemířím, ale když vidím třeba na Twitteru, co dokáže lidi rozhodit, tak se někdy nestačím divit, i když to musíme brát asi trochu s nadsázkou.

Tyhle důvody vám nemusí pomoct jen v temných chvílích, ale třeba i v případě, kdy máte takovou tu přemýšlecí náladu, co je vlastně smyslem života. Na to vám neodpoví asi nikdo, takže i kdybyste k žádnýmu závěru nedošli, tohle by mělo být váš motor, protože existují i hezký chvíle, nejen ty špatný.
Naučit se vidět v tom negativním i něco pozitivního dá někdy zabrat, ale o tom rozhodujeme jenom my. Všechno je o našem přístupu. Když k něčemu budu přistupovat hnedka s odporem, samozřejmě mě ta činnost nebo cokoliv bude pěkně štvát, ale jestli ji přijmu, hned mi bude na tom světě líp :)

A konečně se dostáváme k mým důvodům, které mě pohání dál a zlepšují mi náladu.

Výsledek obrázku pro why to be happy quotes
1. RODINA

Tohle je to první, na co jsem si při slově štěstí vzpomněla. Momentálně se nenacházím v zrovna 2x hezký situaci, ale díky ní jsem si uvědomila, jak strašně důležitá pro mě je. Je to trochu ironický, že ty nejhorší chvíle nejvíc utužují vztahy.

2. HUDBA

Je pro mě strašně uklidňující, když si můžu sednout za klavír a něco si zahrát. Pokud teda skladbu vyloženě nekazím, ten zvuk mě odnese totálně jinam, řekla bych jakoby do jiný dimenze a to si dost užívám. Nebo když si můžu vzít kytaru a amatérsky si něco zahrát a zazpívat.

3. FOCENÍ / NATÁČENÍ / PSANÍ

Zachycování momentů je strašně jedinečný, protože moment je něco, co trvá jen určitou dobu, ale díky tomuhle je můžete udělat nekonečnými. Jsou to vzpomínky, do kterých se můžete kdykoliv vrátit a připomenout si je.
Navíc zrovna u toho psaní nebo natáčení nějak dlouhodobě zaměstnáváte svojí mysl a zároveň předáváte něco ostatním, z čehož jsem fakt nadšená. Například teď mám dost volnýho času a díky blogu se mi nuda dost eliminuje, což je skvělý, protože nuda s sebou přináší dost často myšlenky, které moc hezké nejsou.

4. ZIMA

Ani nevím, jestli myslím zimu jako roční období nebo jednoduše jako počasí, ale rozhodně letní typ člověka nejsem. Naprosto miluju, když je venku ponuré počasí, třeba prší a tak a já můžu být doma s kávou nebo čajem a číst si, psát nebo dělat věci do školy. Úplně to ve mně vyvolává takovou lásku a pohodový vztah k domovu. Ještě k tomu přidat nějakou svíčku a skořici a jsem šťastný člověk :D

5. FILMY / SERIÁLY / KNIHY

Tohle je dokonalý únik z reality. Pokud sledujete fakt kvalitní seriály a tak, tak vás většinou ten příběh natolik vtáhne, že řešíte úplně něco a někoho jinýho než v realitě. Je to sice zabiják času, ale koho to zajímá, když ten děj je tak dobrý! Já třeba miluju akční fantasy/sci-fi a právě u toho mi přijde, že mě vtáhne do děje téměř všechno :D

6. SPORT

I když mám momentálně sport krapet omezený, krásně se u něho vyčistí hlava, je skoro jako znovuzrozená a například učení nebo jakákoliv činnost po tom jde o dost líp, protože všechno jsem tak nějak vypustila. Většinou se mi do toho moc nechce, ale ve výsledku toho nikdy nelituju.

V tuhle chvíli jsou tohle důvody, které mi pomáhají aspoň trochu pořádně fungovat a dodávají mi energii a sílu. A jaké jsou ty Vaše? :)

Mějte se krásně!

2 komentáře:

  1. Díky za odkaz na mém blogu!
    Tohle je moc milý článek. Někteří lidé by ho měli číst povinně každý den!

    Jen tak dál! :-)
    B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tvůj komentář mě strašně potěšil, děkuji :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář! ♥

INSTAGRAM FEED

@lucaastirskaa