LES SEBEVRAHŮ | THE WORLD


Ahoj všichni!

Vítejte u úplně nového formátu článků! Vždycky se mi líbilo tajemno, záhadné věci bez vysvětlení - tak mohla moje fantazie pracovat naplno - a články či videa, která mě mohla nějakým způsobem vzdělat v právě téhle oblasti. Musím přiznat, že mě vzdělávání jako takové baví, ale jen v případě, že to není má povinnost. A z tohoto důvodu jsem si pro vás připravila jednu velkou sérii s názvem ' THE WORLD'. Jde o to, že si vždy vyberu nějaké místo na světě, které není moc známé, má zajímavou historii a něco vám o něm řeknu. Nemusí to být ale jen místa na zemi, ale téměř kdekoliv ve vesmíru, nebo napíšu nějaká fakta o zajímavých věcech, wow. V podstatě vám budu předávat informace, což může znít trochu nudně, ale právě proto, že jsem normální holka s normálním blogem by to mohlo být víc uvolněnější - snad chápete, dneska mi to vyjadřování nějak nejde xd
Doufám, že se mi podařila nějak napsat hlavní myšlenka celé té série, a jelikož okecávání už bylo dost, můžeme se pustit rovnou na první místo!

LES SEBEVRAHŮ, JAPONSKO

Tento les se nachází severozápadně od posvátné hory Fuji a jak z názvu jasně vyplývá, je to místo, kam se lidé chodí zabít. Až do roku 1988 se zde každoročně našla stovka mrtvých a stále se to zvyšuje. Jenom v roce 2011 se zde pokusilo ukončit život 247, z nich 54 uspělo. Víme to díky speciální jednotce, která pročesává les, aby našla mrtvá těla a dobrovolníci je mohli pohřbít. Je to celkem deptající, že?


Proč ale chodí právě tam? Momentálně je to pravděpodobně proto, že je toto místo vyhlášené místem sebevrahů. Celé to ale nejspíš odstartovala kniha Kuroi Jukai, Černé moře stromů, kterou napsal jeden z nejslavnějších japonských spisovatelů 60. let - pro ty, kteří vůbec dokáží vyslovit jeho jméno se jmenuje Seichō Matsumoto. Sice není nijak těžké, ale tak chápete :D V této knize spáchala jedna z postav sebevraždu právě v tomto lese. 
Dále se o toto místo zabýval Azusa Hayano, který o něm natočil kratší dokument. On sám při své cestě našel několik mrtvých těl, což je celkem hnus xd

Na začátku jste možná postřehli, že se o sebevraždu mnozí pouze pokusili. Při cestě do lesa totiž můžete vidět spoustu tabulí s motivačními nápisy jako: "Vrať se domů, máš rodinu, přátelé, vždy se najde něco, pro co žít" atd. S nimi je tam společně napsáno i telefonní číslo na psychologa. Myslím si, že tohle hodně lidí obracelo zpátky. Je hezké a zároveň šílené, že jediné, co můžete udělat je pouze napsat jen nějaké nápisy. Očividně to celkem zabírá a nápad to není vůbec špatný, ale nevím, je těžké se vyjádřit xd


Nakonec vám sem napíšu takovou pověru. Je jen na vás, jestli uvěříte právě jí, nebo budete věřit na špatné energie (nebo to nebudete řešit, že xd). Už ve středověku si místní lidé spojovali tento les s démony a přízraky, v 19. století ale přišlo něco nového. Údajně tento les sloužil k provedení nechutné tradice zvanou ubasute. Jde o to, že sem mladí muži odnášeli své matky, kde je opustily. Jejich matky následně umíraly vyčerpáním a osamocené. Hezká odměna pro někoho, kdo jim dal život.

Aokigahara je ale až na 2. místě co se týče počtu sebevražd. Na 1. místě je most Golden Gate v San Fransicku, o kterém chci napsat někdy příště.


Toto by bylo pro dnešek všechno. Doufám, že se Vám nový formát článků líbí, klidně mi Váš názor napište do komentářů - jakékoliv připomínky beru. Jsem fakt zvědavá, jak tuto sérii rozjedeme!
Doufám, že se Vás takhle na večer moc nevyděsila :D

Dobrou noc ♥
xoxo LUCA

7 komentářů:

  1. Já si o tomhle lese teď taky četla několik článků a trochu se o to zajímalo (díky hororu, který teď jde do kin) a tohle místo mě.. no, zaujalo. Škoda, že jsem nenarazila na žádný lepší dokument. Ale co jsem viděla fotky, tak to musí být hodně depresivní místo (stejně nechápu, co lidi vede k tomu, aby se šli zabít na jedno určité místo)
    http://fantasy-maniak.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. O lesu jsem se dozvěděla až tento týden, díky tomu, že jsem byla na "les sebevrahů" v kině. Film byl sice nezajímavý a docela mě nudil, i přesto že to byl horor. Ale co se týká toho lesu, je to zajímavé, že všichni chodí na jedno místo. Určitě kdybych měla možnost, tak se tam zajdu podívat, i když bych asi už nikdy neusnula. :D Také mě přitahuje tajemno a takové ty "příběhy". Je to prostě zajímavé. Palec nahoru za tento článek!
    annatruksa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. O tomto lese jsem se dozvěděla už dřív. Docela mě zajímají takovéhle tajemné, děsivé věci. :) I mě docela láká se tam jet podívat (samozřejmě s někým, sama bych tam nešla ani náhodou), ale nemyslím si, že bych na to někdy (i s někym) měla odvahu. :D Každopádně je to opravdu zajímavé. :) Těším se na další články z této série! :D
    DENYII

    OdpovědětVymazat
  4. Mám podobnou sérii na blogu a zrovna jsem o něm chtěla psát :D :D tak nic no... budu muset najít něco jiného :/ jinak dávám odběr ;)
    Budu ráda, když se podíváš na můj blog a když se ti bude líbit taky zanecháš odběr :D
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Fuuuhaaa o tom som nevedela. Rozhodne zaujímavý článok.
    NINAVE

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥

INSTAGRAM FEED

@lucaastirskaa