CACAO ENERGY BALLS | VEGAN




Ahoj všichni!

To, že jsem velký milovník energických kuliček už možná někteří z vás ví a právě ty asi s novým receptovým článkem úplně nepřekvapím. Dneska bych vám totiž chtěla ukázat další z kombinací na energické kuličky, které jsou vlastně naprosto jednoduché a zvládne je i malé dítě - navíc se u toho díky kakau trochu víc zašpiní, takže by to pro ně asi byla i velká zábava :D

Budeme potřebovat:

• 80 g lískových ořechů
• 70 g datlí
• 1 PL holandského kakaa
• 2 PL vloček
• Voda

Jako první si dáme vařit vodu, kterou lískové ořechy zalijeme a necháme je aspoň na 30 minut stát (ideálně na pár hodin), případně pokud použijete sušené datle, můžete je k nim přidat. Tento krok doporučuju hlavně v tom případě, pokud nemáte nejvýkonnější mixér. Po uplynulé době si všechny ingredience naházíme do mixéru. Pokud vám nejsou ořechy rozmixovat úplně do hladka, vůbec to nevadí - větší kousky tomu dají krásnou křupavost, která mi přijde dost sympatická. Pokud ale chcete úplně hladkou směs, budete u toho muset chvíli stát, v porovnání třeba s vlašskými nebo kešu ořechy jsou totiž jak kámen :D V případě, že je směs moc tuhá do ní můžete přidat pár lžic vody, do které jsme namáčeli ořechy a datle - já jsem přidala 2 lžíce a bylo to akorát :)
Nakonec si ze směsi vyválíme kuličky. Ruce budete mít trochu špinavější, ale nejedná se o nic, co by se nedalo umýt vodou. Necháme je aspoň 30 minut v lednici uležet (čím dýl, tím líp) a tadá - máme hotovo. Kuličky díky hořkému kakau nejsou vůbec přeslazené, což je za mě velké plus. Dobrou chuť! :)

xoxo LUCA



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! ♥

INSTAGRAM FEED

@lucaastirskaa